De Dordogne is een streek in Zuid-west Frankrijk, die zijn naam ontleent aan de rivier de Dordogne. Deze slingert zich door het hart van de streek, soms door brede dalen, dan weer tussen steile bergwanden. De streek dankt zijn aantrekkelijkheid aan een aantal factoren:

  • Een prachtige natuur met vele bossen in een doorgaans glooiend landschap.Dordogne
  • Een groot aantal kleine maar fraaie vestingstadjes.
  • Tientallen kastelen, soms gebouwd als lustoord voor de adel, soms bedoeld als vesting tijdens de honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland.
  • Een grote hoeveelheid grotten, zowel met prachtige rotsschilderingen door de Cro-Magnon-mens (zoals Lascaux en Pêche-Merle) als met schitterende druipsteenformaties.
  • Lekkere wijnen, zoals de Bergerac, de Monbazillac en de Pecharmant
  • Verrukkelijk voedsel zoals foie gras, truffel en eend, dat in allerlei variaties bereid wordt.
  • Niet in de laatste plaats kunnen we zeggen dat de Dordogne een aangenaam klimaat heeft. In het algemeen zijn de zomers er zonnig en warm, maar niet heet.

    Meer dan genoeg redenen om de streek uit te kiezen voor een vakantie.

Het buurtschap Bosredon maakt deel uit van de gemeente Trémolat. Trémolat is een klein dorpje aan de oever van de Dordogne, met een mooie twaalfde eeuwse kerk  en een leuk plein, omringd door huizen in de typische architectuur van de Dordogne. Het dorp heeft een bakker, een kruidenier, twee cafés met terras en een postkantoor, dus u kunt er uw dagelijkse boodschappen doen. Er zijn een viertal restaurants, variërend van zeer simpel tot een hotel-restaurant dat met een ster vermeld wordt in de Michelin-gids (Le Vieux Logis).
In alle toeristische gidsjes wordt vermeld dat Trémolat een weergaloos vergezicht biedt op de Dordogne, de z.g. "Cingle de Tremolat". De rivier lijkt hier een volledige cirkel te maken rondom een heuvel.
In het dorp is een zwembad en een tennisbaan, en u kunt in het dorp kano's huren voor een tocht(je) over de Dordogne.
In het nabij gelegen Lalinde en Le Buisson kun je (elektrische) fietsen huren.

Chateau feodal de BeynacOp korte afstand van het dorp (variërend van 25 tot 50 kilometer) zijn beroemde toeristenstadjes als Domme, Sarlat, Les Eyzies, Monpazier, Bergerac en Perigueux. Onderweg naar die stadjes komt u langs prachtige kastelen zoals dat van Biron, Les Milandes, Beynac, Puymartin en vele anderen.

Op zo'n vijftien kilometer van het dorp zijn wat grotere plaatsen, waar supermarkten zijn en talloze andere winkels (Lalinde en Le Bugue); ook zijn er elke dag wel ergens in de nabije omgeving markten, waar niet alleen voedsel in allerlei soorten en kwaliteiten te koop is, maar die ook om alleen rond te kijken de moeite waard zijn.

Joomla Templates by Joomla51.com