In de (nabije) omgeving van het vakantiehuisje is werkelijk van alles te beleven op cultureel, culinair en sportief gebied.

In Le Bugue is het openluchtmuseum Le Bournat over het leven in de Dordgne in de 19e eeuw. Voor kinderen tot 12 jaar.
In Le Bugue is een onderwater dierentuin: Aquarium Noir.
In Mortemart is een grote speeltuin: Le Jacquou.

De plaatselijke toeristenorganisatie heeft een aantal wandelroutes uitgezet, variërend van 8 tot 15 kilometer. Twee ervan lopen vlak naast het huisje dat we te huur aanbieden.

Voor de echte natuurliefhebber organiseert een Nederlandse mevrouw die al jaren in Trémolat woont regelmatig wandelingen, met speciale aandacht voor bomen, struiken en bloemen. Meer informatie kunt u vinden op haar site.

Een van de aantrekkelijkheden van Trémolat is het Bassin Nautique. Aan de oever van de Dordogne zijn voorzieningen om te zwemmen, te roeien, waterfietsen  en waterski-mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Een kenmerk van de omgeving is de grote hoeveelheid markten. Elke plaats heeft één of meer keer per week een markt. Er is van alles te koop, zowel verse groente en fruit, vis en vleeswaren, maar ook kleding, potten en pannen en regionale specialiteiten. Via deze link krijgt u een overzicht van de plaatsen en dagen waarop er markten zijn. Ook zijn daar de data te vinden waarop er zogenaamde marchés nocturnes zijn. Dat zijn markten die ’s avonds georganiseerd worden, en waar eten en drinken te koop is dat ter plekke aan lange tafels genuttigd kan worden. De organisatie zorgt voor optredens van muzikanten en andere artiesten, die voor een fantastische atmosfeer zorgen.

Tijdens weekenden kunt u terecht op een van de vele rommel / brocante markten, vide-greniers geheten. Voor een overzicht daarvan kunt u hier terecht.

Bent u meer geïnteresseerd in kastelen dan is de Dordogne de beste omgeving waar u kunt zijn. Hier vindt u informatie over de tientallen kastelen die de Dordogne rijk is.

Als u naar grotten wilt, zowel druipsteengroten als grotten met prehistorische wandtekeningen, vindt u een overzicht op wikipedia. Lascaux IV is vorig jaar geopend.

In het dorp is een toeristenbureau, waar men u uitgebreid kan informeren. Ook in huis ligt de nodige informatie.

Joomla Templates by Joomla51.com