Twee rustige, comfortabele en charmante vakantiehuizen in de Dordogne. De huizen maken deel uit van het buurtschap Bosredon in Trémolat, een buurtschap met ongeveer tien huizen, verscholen in een dal aan het eind van een doodlopende weg. Een oase van rust zelfs in het hoogseizoen.

Het terrein ligt bijna op het einde van een verharde weg, die daarna overgaat in een voetpad, waarlangs het dichtstbijzijnde dorp is te bereiken.
Langs het terrein lopen een drietal wandelroutes, die zijn uitgezet door het plaatselijk bureau voor tourisme. Ze variëren in lengte van 8 tot 18 kilometer.
Op loopafstand van het huisje is een fermes auberge, waar men voor prijzen rond de dertig euro kan genieten van een vijfgangen diner (inclusief drank) met regionale specialiteiten zoals magret en confit de canard, salade aux gésiers en heerlijke patés.
In het dorp(op ongeveer twee kilometer) zijn een postkantoor, vier eetgelegenheden, waaronder een 1sterren restaurant, le Vieux Logis (in prijs variërend van 25 tot 125 euro voor een driegangen diner), een bakker en een kapper.
Het dorp ligt pal aan de Dordogne en heeft een camping, met veel voorzieningen, je kunt er kanoën, tennissen en waterskiën
Op ongeveer 15 kilometer zijn twee wat grotere plaatsen met uitgebreide winkelvoorzieningen (Lalinde en Le Bugue).
De huisjes zijn een ideale uitvalbasis voor de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de Dordogne.
In vijftien minuten loop je naar de beroemde "Cingle de Trémolat".
Het dorp Trémolat ligt op 2,5 kilometer.Binnen een straal van 30 kilometer van het huisje vindt men een groot aantal mooie dorpen (zoals Beynac, Le Cadouin, Domme, Les Eyzies, Monpazier en Sarlat) met toeristische attracties zoals een romaans klooster, gothische kerken, stadsmuren en meerdere grote kastelen, prachtige bossen druipsteengrotten en grotten met muurschilderingen, een 18 hole golfbaan, en natuurlijk altijd weer de Dordogne, waar men kan kanoën, zwemmen en genieten van prachtige uitzichten.
Kenmerkend voor de omgeving is ook de grote hoeveelheid geasfalteerde binnen weggetjes, waarop het heerlijk rustig fietsen is. Bedenk wel dat het glooiende landschap niet allen mooie afdalingen kent, maar ook pittige hellingen.

zwembad

 

 

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com